Vad roligt att du hittat hit! Då har vi förmodligen något gemensamt, kanske är du liksom jag fascinerad över nyteknik och brukar nörd läsa vetenskapliga artiklar, fantisera om möjliga tillämpningar?

Välkommen till en blogg om nyteknik och speciellt nanoteknologi. Vi kommer att surfa på ytan, om det spännande 2D materialet grafen, andra avancerade nanomaterial, framtidens elektronik med nya spännande komponeneter, grafen baserad elektronik, transparenta ledare i optoelektronik, Quantum datorer, Spinntronik. Vi kollar in vad som händer inom energi området med nya typer av solceller, nanosolceller, Grätzelceller, solvärmebränsleceller, batterier och suprakondensator och  displayer. Ett mycket intressant område är wearables, e- textilier, flexibel eletronik, Nanomedicin om nya diagnostik metoder, riktad läkemedels leverans, nanorobotar, nanorobotar, medicinsk bionics. Fokus är med på praktiska tillämpningar och produktidéer.

Följ med och upptäck genombrott, det är ett tekniskt paradigmskiftet som kommer att förändra vår industri. Nu ritas den kartan med de företagen och resultaten med industriella tillämpningar som kommer att expanera snabbt under de närmaste åren. Ett av mina mål är att vara med och upptäcka och vidareutveckla de genombrott som kommer att lösa våra behov på ett mer resurseffektivt sätt. Den här bloggen är även en kartläggning för mig, vad finns för tillgängliga tekniker, vad är möjligt idag med nanoteknologi och att tydliggöra potentialer för nya tillämpningar. Kanske kan detta även vara ett steg för nya samarbeten med parterns som har samma mål? Välkommen att kontakta mig då för förutsättningslösa diskusioner ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *